Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politici vrezen gebruik stufi voor hypotheek

13-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huis_34.jpg
Oppositiepartijen CDA en PVV hebben bezorgd gereageerd op de mogelijkheid dat studenten hun studielening opzij zetten om een huis te bekostigen. Dat kan ze volgens financieel adviseurs ruim 10.000 euro voordeel opleveren, bericht RTL Nieuws.
Constructie
Studenten hoeven hun studieschuld in het nieuwe stelsel minder snel terug te betalen. Daardoor is het volgens RTL mogelijk het maximale bedrag te lenen en te gebruiken bij de aankoop van een huis. Die constructie kan uiterst voordelig zijn, onder meer omdat de rente op studieleningen veel lager is dan de hypotheekrente.
Belastingbetaler
Het CDA heeft al laten weten opheldering te vragen aan het kabinet. ,,De overheid staat garant voor deze studieleningen. We lopen het risico dat als veel studenten van deze constructie gebruik gaan maken, het geld niet terugkomt. Dan draait de belastingbetaler er voor op", zei CDA'er Michiel Rog tegen de nieuwszender.
ANP/RTL Nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!