NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Poliklinieken VUmc nog hele ochtend dicht

24 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
ziekenhuis930x520
Door een hardnekkige ICT-storing blijven de poliklinieken van het VUmc in Amsterdam tot zeker 12.00 uur dicht. Om 11.00 uur is bekend of ook de afspraken die voor vanmiddag staan gepland moeten worden geannuleerd, laat een woordvoerder weten.
,,De storing is nog niet opgelost, we vorderen wel. Medewerkers krijgen groepsgewijs weer toegang tot de systemen. De zorgafdelingen hebben hierbij prioriteit'', aldus de zegsman. ,,Alle acute zorg functioneert normaal.'' Ook de geplande opnames in het ziekenhuis gaan gewoon door.

Dossiers niet bereikbaar

De poliklinieken en de spoedeisende hulp werden dinsdagochtend platgelegd door een grote ICT-storing. De spoedhulp ging rond 15.30 uur weer open. Maar de oorzaak van de storing is nog altijd niet gevonden. Door de computerstoring kunnen patiëntendossiers niet ingezien worden. Ook is het voor medisch personeel niet mogelijk om in te loggen. Daarbij is de toegang tot mailprogramma's geblokkeerd.

Patiënten ondergebracht in andere ziekenhuizen

Patiënten werden dinsdag ondergebracht in andere ziekenhuizen. Ook zijn ze gebeld om nieuwe afspraken in te plannen. Mensen die acute zorg nodig hadden, werden wel behandeld. Patiënten die met de ambulance naar de spoedeisende hulp moeten, worden naar andere ziekenhuizen gebracht. De storing begon dinsdag halverwege de ochtend. ANP

Update: De poliklinieken van het VUmc in Amsterdam gaan om 13.00 uur allemaal weer open, laat een woordvoerder weten.

Patiënten die een afspraak hebben woensdagmiddag kunnen gewoon weer terecht.

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!