Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Polderoverleg over pensioenen nog niet klaar

20-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_pensioen1
Vakbonden, werkgevers en deskundigen bij de Sociaal-Economische Raad (SER) zijn er nog steeds niet uit over hoe de overgang naar een nieuw pensioenstelsel precies bekostigd moet worden.
Persoonlijk pensioenenpotje
Volgens SER-voorzitter Mariëtte Hamer is het vorig jaar geopperde plan om werknemers een persoonlijk pensioenpotje te laten opbouwen nog steeds ,,interessant’’. Maar de dialoog over hoe het Nederlandse pensioenstelsel het beste hervormd kan worden, moet volgens haar worden voortgezet.
Keuze is aan politiek
,,Je kan niet op een knop drukken en het pensioenstelsel is veranderd. Daar is dit onderwerp te belangrijk voor’’, aldus Hamer, die benadrukt dat de keuze uiteindelijk aan de politiek is. De SER presenteerde vrijdag een nieuwe pensioenverkenning, die een aanvulling vormt op een advies dat vorig jaar al is uitgebracht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

JanUitDeventer
JanUitDeventer20 mei 2016 - 21:06

Snap ik het nog ???Volgens mij wordt mijn pensioen betaald uit datgene wat ik zelf heb ingebracht.Bij mijn weten betaald er niemand anders voor mij.Dus, ......mijn pensioen komt al uit mijn persoonlijke pensioenpotje. En dat geldt voor iedereen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!