Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Polare wilde winkels Amsterdam offeren'

11-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_08.jpg
Boekhandelketen Polare wilde de winkel aan het Amsterdamse Koningsplein opofferen, als cruciaal onderdeel van het reddingsplan. De doorverkoop van het huurcontract zou 3,4 miljoen euro opleveren. Dat meldt NRC Handelsblad, in het bezit van het reddingsplan.
Doorverkopen huurcontract
Ook het huurcontract van het pand aan de Kalverstraat zou worden doorverkocht, voor 1,8 miljoen euro. Volgens het plan zou de nieuwe huurder het zogeheten sleutelgeld voor het Koningsplein in november van dit jaar overmaken aan Polare. Daarmee zou een openstaande schuld bij ABN Amro worden afgelost. De 1,8 miljoen voor de Kalverstraat moest een dezer dagen binnenkomen en voor een groot deel worden doorgestort aan ING. Omdat beide banken bereid waren om 60 procent van de schuld kwijt te schelden, zou het bedrijf zo bijna geen schulden bij de banken meer hebben, aldus NRC.
Polare had het plan opgesteld om het vertrouwen van boekenleverancier CB te behouden. Een woordvoerder van Polare wilde niet inhoudelijk ingaan op de publicatie.
Uitstel van betaling
De noodlijdende boekwinkelketen wordt naar verwachting later op de dag uitstel van betaling verleend. Dan zal waarschijnlijk ook een bewindvoerder worden aangesteld. Uitstel van betaling wordt vaak gezien als de laatste stap voor een faillissement.
Het in financiële problemen verkerende Polare, dat al sinds eind vorige maand de winkeldeuren in Nederland gesloten houdt, kampt met een schuld van 21 miljoen euro. Vrijdag werd bekend dat onderhandelingen over een reddingsplan met de banken en leverancier CB waren mislukt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!