Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Polare krijgt uitstel van betaling

11-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_08.jpg
Boekhandelketen Polare is dinsdag uitstel van betaling (surseance) verleend. Dat heeft een woordvoerder van Polare gezegd. Advocaat Kees van de Meent van Höcker Advocaten in Amsterdam is door de rechter benoemd tot bewindvoerder.
Voortzetting
,,Een surseance is bedoeld om te bekijken of het bedrijf kan worden voortgezet'', zei De Meent tegen het ANP. ,,Het bestuur van Polare heeft daar plannen voor gemaakt en die ga ik nu eerst bestuderen.''
Polare kondigde vrijdag al aan surseance te gaan aanvragen. De keten zag geen andere uitweg nadat een reddingsplan niet haalbaar was gebleken. Uitstel van betaling is vaak het voorportaal naar een faillissement.
Sluiting
Polare, voorheen Selexyz en De Slegte, verkeert al enige tijd in financiële problemen. 2 weken geleden besloot het bedrijf alle 20 vestigingen in Nederland te sluiten, waaronder befaamde boekwinkels als het voormalige Broese (Utrecht), Scheltema (Amsterdam), Dominicanen (Maastricht) en Verwijs (Den Haag).
De sluiting was tijdelijk en nodig voor ,,een strategische heroriëntatie'', zo liet het bedrijf toen weten.
Reddingsplan
De afgelopen weken onderhandelde Polare, dat zucht onder een schuldenlast van 21 miljoen euro, met banken en leverancier CB, voorheen Centraal Boekhuis, over een reddingsplan.
De banken, ING en ABN Amro, waren volgens Polare bereid een groot deel van hun vorderingen kwijt te schelden, maar boekenleverancier CB wilde niet meewerken. Volgens CB was het financiële risico te groot. Ook hadden uitgevers laten weten de leveringen aan Polare niet te willen hervatten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!