Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pokémon verdwijnen van duinen en spoor

08-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pokemon mobiel 930x520
Pokémonjagers hoeven niet meer op zoek naar monstertjes in de duinen bij de Haagse badplaats Kijkduin. Niantic Labs, de maker van Pokémon Go, haalt de virtuele wezentjes uit het beschermde natuurgebied. Bovendien zullen er geen pokémon meer verschijnen op en rond spoorlijnen. De gemeente Den Haag en spoorbeheerder ProRail hebben die toezegging gekregen, maakten ze vrijdag bekend.
Op korte termijn moet het spel zijn aangepast. Niantic biedt ook excuses aan.
Technisch niet mogelijk
Den Haag wilde ook dat de pokémon 's nachts zouden verdwijnen uit Kijkduin zelf, omdat bewoners last hebben van pokémonjagers. Dat is technisch nog niet mogelijk, maar Niantic belooft dat er aan wordt gewerkt.
Den Haag had een kort geding aangespannen tegen Niantic. Dat zou dinsdag dienen, maar gaat voorlopig niet door. Als Niantic woord houdt, zal de gemeente de zaak helemaal intrekken.
Blij
De Haagse wethouder Boudewijn Revis is blij met de belofte van Niantic. ,,Dat is wat we wilden. Hiermee wordt het natuurgebied beschermd'', zegt hij in een verklaring. ProRail laat weten: ,,Je moet er toch niet aan denken dat ongelukken gebeuren tijdens de zoektocht naar deze digitale poppetjes?!''
Minder vaak incidenten
De gemeente Den Haag zei eerder dat de vele pokémonjagers ,,als een kudde op hol geslagen bisons'' door Kijkduin en de duinen trekken, op zoek naar bijzondere wezentjes. Volgens ProRail zijn meerdere mensen tijdens hun monsterjacht op het spoor gaan lopen. De laatste tijd lijkt dat soort incidenten minder vaak voor te komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!