Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pokémon-rage levert politie veel werk op

12-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pokemon go 2 930 520
Het is maar een spelletje, maar het vangen van Pokémon-figuurtjes met je smartphone begint her en der een plaag te worden. Dat blijkt uit berichten op Twitter van onder meer politiekorpsen. Die hebben hun handen vol aan meldingen over verdachte en soms gevaarlijke situaties.
Hype
Sinds de app enkele dagen geleden werd gelanceerd is Pokémon Go wereldwijd een hype. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z'n smartphone vangt. Voor de niet-gebruiker is er niets te zien, het is een virtuele wereld die alleen via de camera van de telefoon te zien is.
Het gevolg van de hype is dat spelers individueel of met een groep de straat opgaan om de wezentjes te vangen. Dat gebeurt dag en nacht. De spelers hebben alleen oog voor het smartphoneschermpje en dat levert volgens de politie gevaarlijke situaties op. Meldingen hierover kwamen onder meer van de politie Eindhoven en Haarlemmermeer.
Meldingen uit het land
De Eindhovense politie twitterde: ,,Zojuist groep aangesproken die in richting de binnenstad liep. Allen een gsm in hand met alleen oog voor het beeldscherm. Bij aanspreken bleek men op zoek te zijn naar Pokémons. Zo leer je toch elke dag weer wat.''
Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) kreeg ook te maken met Pokémon Go. Er liepen mensen rond in voor bezoekers verboden ruimtes. In een tweet meldde het ziekenhuis: ,,Er is een zieke Pokémon in het AMC - wij zullen goed voor ‘m zorgen. We stellen het op prijs als je ‘m niet bezoekt." (afbeelding: Nintendo)
1 aprilgrap
Pokémon Go is te danken aan een 1 aprilgrap die uit de hand is gelopen. Google maakte mensen in 2014 wijs dat het mogelijk was om Pokémon te spelen in de kaarten van Google Maps. Google noemde dat de Pokémon Challenge. "Tientallen wilde Pokémons wonen in straten en bossen en op bergen in Google Maps"', meldde Google op 31 maart 2014. Mensen konden de wezentjes vangen door op ze te klikken. Softwarebedrijf Niantic Labs, een dochter van Google, nam het idee serieus en begon het uit te werken. Daarbij werkte Niantic samen met Nintendo, de makers van Pokémon. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!