Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Plus Ravioli teruggehaald om metaaldeeltjes

22-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Plus Ravioli waarschuwing 930x520
Plus Supermarkten roept zijn huismerk 'Plus Ravioli met vier kazen' terug omdat de verse pasta mogelijk metaaldeeltjes bevat. ,,Dit kan bij inname mogelijk een beschadiging veroorzaken'', waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag.
Het gaat om de ravioli met houdbaarheidsdatum 23 december en streepjescode 8710624703509. Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug.

Oorzaak nog onbekend

Hoe de metaaldeeltjes in de pasta terechtgekomen zijn is vooralsnog niet bekend. ,,Waarschijnlijk gaat het om een menselijke fout'', zegt een woordvoerder van Plus. Volgens hem is het uitgesloten dat er opzet in het spel is.

Nog geen ongelukken

De supermarktketen ontving twee meldingen van stukjes metaal tussen de pasta, van de in totaal 2400 verpakkingen. ,,Maar dat heeft niet geleid tot ongelukken'', aldus de zegsman. Bron: ANP en NVWA 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!