Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Plug-in hybride altijd schoner dan brandstofmotor

03-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groene-auto_07.jpg
Plug-in hybride auto’s zijn schoner dan auto’s met een brandstofmotor. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in Rotterdam waarbij over een periode van 2 jaar 75 elektrische aangedreven auto’s werden gevolgd en hun rijgedrag werd geanalyseerd.
Vraagtekens bij zuinigheid
Plug-in hybrides kwamen onlangs in het nieuws omdat zij in de praktijk niet zuiniger zouden zijn dan auto’s met een brandstofmotor omdat bestuurders vrij weinig gebruik zouden maken van de elektrische aandrijving en relatief veel op benzine/diesel zouden rijden. Hierdoor zouden plug-in hybrides in de praktijk niet beter zijn voor het milieu dan andere auto’s. 
Energie terugwinnen
Het onderzoek weerlegt deze vooronderstelling dus. Plug-in hybrides kunnen bij het remmen energie terugwinnen, en dat leidt tot een lagere uitstoot van CO, fijnstof en stikstof. Ook het feit dat veel van de stroom waarmee de auto’s worden opgeladen in kolencentrales wordt opgewekt verandert dit beeld niet.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!