Kassa

Ploumen wil 'orde' in aantal keurmerken

03-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ploumen_02.jpg
Door de wildgroei aan duurzaamheidskeurmerken is zelfs minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking ,,totaal de draad kwijt''. Daarom gaat ze kijken of ze er in een gesprek met supermarkten en producenten ,,meer orde in kan aanbrengen''.
Toename
Dat zei ze donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer op vragen van Joël Voordewind van de ChristenUnie. Onderzoek van Milieu Centraal wees onlangs uit dat er in de afgelopen anderhalf jaar 90 keurmerken in ons land zijn bijgekomen. Het totaal is daarmee gekomen op 170 keurmerken.
Consumenten zien door de vele keurmerken door de bomen het bos niet meer, aldus Voordewind. Bovendien beloven keurmerken volgens hem veel, maar maken ze maar weinig waar. De controle op alle keurmerken is ook niet gelijk; die is soms zwak tot zeer zwak, aldus Milieu Centraal.
'Ga vermenigvuldiging tegen'
Ploumen riep de keurmerkhouders ook op met elkaar in gesprek te gaan om de snelle vermenigvuldiging van de keurmerken tegen te gaan. Een keurmerk moet de consument laten zien dat een product duurzaam of diervriendelijk is. Voor veel producten bestaan er tegenwoordig meerdere keurmerken. Voordewind vindt dat er een keurmerk per product moet komen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!