Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ploumen spreekt opnieuw met textielsector

05-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleding-2_09.jpg
Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) gaat opnieuw met de textielsector praten over de omstandigheden waaronder in fabrieken in Bangladesh kleding wordt gemaakt. Dat heeft ze vrijdag na afloop van de ministerraad gezegd.
Documentaire NOS
Aanleiding is een documentaire van de NOS waarin wordt getoond dat Nederlandse kledingmerken als MS Mode en Wibra kleding laten maken in onveilige fabrieken. Ploumen heeft de reportage van Jeroen Pauw nog niet gezien, maar heeft de situatie in enkele fabrieken wel eerder met eigen ogen bekeken. ,,De situatie is nog lang niet zoals die zou moeten zijn. Daarom zijn die inspecties ook zo belangrijk'', aldus Ploumen.
Extra aansporing
De documentaire is volgens haar een extra aansporing voor de hele sector om snel met maatregelen te komen. ,,Het is een langdurig proces. Er zijn duizenden fabrieken. Maar dat ontslaat niemand van de plicht om te zorgen dat mensen veilig hun werk kunnen doen.''
Accord on Fire and Building Safety
Van de ongeveer 1600 fabrieken die zijn aangesloten bij het zogeheten Accord on Fire and Building Safety zijn er inmiddels 1050 door deskundigen onderzocht. Op 26 locaties was sprake van mogelijk instortingsgevaar. In dertien van de gesloten fabrieken wordt nog steeds niet gewerkt. Hier is bijvoorbeeld sprake van illegaal bijgebouwde verdiepingen, te weinig steunpilaren en scheuren en verzakkingen in de constructie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!