Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ploumen maant modewinkels tot actie

25-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ploumen_01.jpg
Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) roept de bedrijven Coolcat, Wibra en Prénatal op in actie te komen en de afspraken te tekenen om textielarbeiders die hun kleding maken fatsoenlijke salarissen te betalen.
'Verkeerde kant van de lijn'
Volgens Ploumen staan de bedrijven voor de keus. ,,Of ze tekenen alsnog of ze verliezen hun geloofwaardigheid bij de klanten. Nu staan ze aan de verkeerde kant van de lijn. Dat moeten ze niet willen’’, aldus de minister maandag in het AD. Ploumen deed al eerder een oproep om de afspraken te onderteken zodat textielarbeiders betere en veiligere arbeidsomstandigheden krijgen.
Zeeman, H&M, C&A, HEMA, V&D en G-Star
De bewindsvrouw wijst erop dat andere bedrijven als Zeeman, H&M, C&A, HEMA, V&D en G-Star wel hun best doen. ,,En de kleding is bij hen niet duurder. Het kan dus wel.’’
Ramp
Ploumen is maandag in Berlijn bij een conferentie over leefbaar loon. Eerder dit jaar kwamen meer dan 1100 mensen om doordat een complex met kledingfabriekjes in Bangladesh instortte. De fabriekjes leverden ook aan ketens in het westen. ANP
Lees ook:
Topman Coolcat boos op minister Ploumen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!