Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pleidooi voor extra jaar vmbo

08-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
student930x520
Vmbo-leerlingen moeten een jaar langer de tijd krijgen om hun diploma te halen. Vwo’ers zitten immers zes jaar op school, havisten vijf en vmbo’ers maar vier. Raar, dat de meest kwetsbare kinderen op hun zestiende al de wereld in gestuurd worden. Dat vinden de bestuurders van de VO-raad, de koepel van middelbare scholen, en vmbo-docenten die zich verenigd hebben in de Stichting Platforms Vmbo (SPV), meldt Trouw.
De twee organisaties pleiten in een brief aan de Tweede Kamer voor een vijfjarig vmbo om dezelfde kansen te bieden als aan havisten en vwo’ers. ,,De leerlingen met de meeste kansen, de vwo’ers, zitten het langst in het voortgezet onderwijs'', zegt voorzitter Paul Rosenmöller van de VO-raad. ,,Vmbo’ers zijn zestien, soms vijftien, als ze naar dat grote ROC moeten.'' Te jong, vindt hij. Een jaartje extra zou scholieren bovendien de kans geven om vakken waar ze erg goed in zijn op havoniveau te volgen. Bron: Trouw

Meer over:

vmbo, vo-raad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!