Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PlayStation 4 2,1 miljoen keer verkocht

03-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
playstation_06.jpg
De nieuwe spelcomputer van Sony, de PlayStation 4 kwam vorige week uit in Europa en Australië. In de Verenigde Staten kwam de ging Sony's nieuwe spelcomputer binnen 24 uur meer dan een miljoen keer over de toonbank.
Miljoenenverkoop
Hoeveel er in Nederland zijn verkocht is nog niet bekend. Er stonden tijdens de diverse nachtopeningen lange rijen met gretige kopers van de  Playstation 4. Het is zeven jaar geleden dat Sony met een nieuwe PlayStation kwam. Van het vorige apparaat, de PlayStation 3, zijn 80 miljoen exemplaren verkocht. Voor het einde van 2013 hoopt Sony wereldwijd drie miljoen exemplaren van het nieuwste PlayStation telg te hebben verkocht. In december lanceert de PS4 nog in verschillende Aziatische landen.
Xbox One
Ook de grote concurrent, Microsofts Xbox One, vindt gretig aftrek. Ook hiervan werden binnen 24 uur ruim een miljoen exemplaren verkocht. Deze console is in Nederland pas in de loop van 2014 te koop. De PS4 is inmiddels in 32 landen verkrijgbaar, waaronder Nederland en België. De Xbox One kan gekocht worden in 13 landen. Bron: Nutech.nl/NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!