Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Plan voor registreren fiets in de trein valt slecht bij organisaties

08-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
378 keer bekeken
  •  
trein
Wie in de toekomst een fiets mee wil nemen in de trein, moet eerst een plek reserveren. Dat is in ieder geval het voornemen van de NS. Reizigersorganisatie Rover en de Fietsersbond zijn tegen die plannen.
NS is van plan zo'n reservering vanaf 10 juli verplicht te stellen, in eerste instantie voor de zomerperiode. Samen met de Fietsersbond probeert Rover dat te voorkomen. De twee organisaties startten en petitie onder het motto 'Geen fietsen weren, maar plekken creëren.'

'Drempel voor reiziger'

Want aan dat laatste schort het nogal bij de spoorwegen, stellen de organisaties. "Juist nu de trein nog veel minder reizigers vervoert dan voor de coronacrisis, is de recreatieve reiziger van belang. NS zou daarom beter kunnen inzetten op het creëren van meer fietsplekken", valt er te lezen in een statement.
"Het is voor treinreizigers met een fiets een drempel en het beperkt de flexibiliteit en vrijheid", aldus de twee organisaties. "Verplicht reserveren lost bovendien het probleem van het tekort aan fietsplekken op drukke momenten niet op." De petitie heeft de steun van het Landelijk Fietsplatform en wielersportbond NTFU. Tekenen kan hier. ANP

Meer over:

rover, fietsen, ns, trein
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!