Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Plan voor kilometerheffing gebed zonder eind'

11-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file930x520
De invoering van een kilometerheffing voor personenauto’s duurt zeker acht jaar. Ook een spitsheffing kan niet binnen één kabinetsperiode in de praktijk worden gebracht. De belofte om files te bestrijden valt daarmee in duigen, aldus De Telegraaf.
Doorberekening
Volgens die krant blijkt dat uit een ambtelijke doorberekening van verschillende manieren om wegverkeer te belasten. De interne informatie, opgesteld door verschillende ministeries en planbureaus, is in handen van De Telegraaf.
Reistijdverlies
Tegelijkertijd kan de bestrijding van files niet jaren op zich laten wachten, zo blijkt uit de meest recente voorspellingen van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). De onderzoekers stellen dat het zogenoemde reistijdverlies de komende vijf jaar met 38 procent toeneemt.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

nipe1
nipe112 mrt. 2017 - 16:44

Gewoon het gheld van de motorrijtuigenbelasting aan wegen bvesteden  dat zou eerlijk zijn dan is er geen kilometerheffing nodig! En niet de automobilist als melkkoegebruiken voor het openbaar vervoer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!