Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Plan om te korten op de kinderbijslag om hogere kosten UVW en SVB

22-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1797 keer bekeken
  •  
moeder kind baby zorg 1127
Er zullen bezuinigingen aankomen op de kinderbijslag, omdat het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) meer geld nodig hebben. Dat meldt Trouw.
De komende jaren zullen uitkeringsorganisaties UWV en SVB extra kosten maken. Deze extra kosten wil het demissionair kabinet laten betalen door ouders van minderjarige kinderen. Op dit moment ligt er een wetsvoorstel klaar van Bas van 't Wout, demissionair minister Economische Zaken. Hierin stelt hij voor om drie jaar te korten op de kinderbijslag. 

Niet indexeren kinderbijslag om hogere kosten SVB en UWV

Vanaf 2022 wil het kabinet elk jaar 100 miljoen euro meer uitgeven aan de SVB en het UWV. Volgens Van 't Wout is dit nodig voor een goede dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen. "En de kwaliteit van de dienstverlening van deze uitvoeringsorganisaties is medebepalend voor het vertrouwen in de overheid." Maar dat geld moet vervolgens wel ergens vandaan komen. Daarom stelt het kabinet voor om de kinderbijslag in 2022 en 2023 niet te indexeren (red: het aanpassen van inkomens of uitkeringen aan de inflatie zodat de koopkracht gelijk blijft). Vervolgens stijgt in 2024 de hoogte van de kinderbijslag wel, maar iets minder hard dan de inflatie.

Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!