Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Plan bindend studieadvies van de baan'

24-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studeren_boek_26.jpg
Het experiment met het bindend studieadvies (bsa) in het tweede en derde jaar van het hoger onderwijs wordt waarschijnlijk beëindigd. Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet niets in het plan. Dat meldt RTL Nieuws.
Wegsturen
Minister Bussemaker (Onderwijs) was er een voorstander van om zo'n bsa niet alleen in te voeren voor het eerste jaar van het hbo en de universiteit, maar ook in de latere jaren van de opleiding. Ze gaf onder meer de Universiteit Leiden in 2013 toestemming om een experiment met het bindend studieadvies op de hele universiteit in te voeren. Daardoor konden niet-presterende studenten ook in het tweede jaar en daarboven worden weggestuurd.
Ruimte voor bestuurswerk
Bussemakers eigen partij, de PvdA, en ook het CDA willen er echter vanaf. PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis zegt tegen RTL dat hij het ook belangrijk vindt dat studenten na hun eerste jaar ruimte krijgen om bijvoorbeeld bestuurswerk te doen. De Tweede Kamer spreekt woensdag over de plannen met de bewindsvrouw. ANP/RTLNIEUWS

Meer over:

bsa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!