Kassa

'Pirate Pay' moet torrentverkeer gaan stoppen

  •  
16-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
piratepay.jpg
Russische ontwikkelaars hebben een systeem gemaakt waarmee torrentverkeer kan worden tegengegaan. Dit zou een belangrijke stap zijn voor de anti-piraterijbeweging. Het bedrijf, Pirate Pay, beweert dat Disney en Sony hun eerste klanten zijn geweest, en met succes enkele tienduizenden downloads zijn gestopt. Dat meldt TorrentFreak.
Methode
Torrents worden gebruikt om (vaak auteursrechtelijk beschermd) materiaal uit te wisselen tussen computergebruikers. Pirate Pay legt niet duidelijk uit hoe hun technologie dit tegengaat, maar het lijkt erop dat er neppe data wordt verstuurd naar de downloaders, waardoor verbindingen worden verbroken en bestanden niet geheel worden binnengehaald. Vorig jaar zou Microsoft honderdduizend dollar hebben geinvesteerd in Pirate Pay.
Klanten
Walt Disney Studios en Sony Pictures hebben als eerste het bedrijf ingehuurd om downloads te stoppen. Pirate Pay zou twaalf- tot vijftigduizend dollar per project vragen.
Effectiviteit
TorrentFreak betwijfelt of de technologie op de lange termijn effectief zal zijn. Nieuwe torrentclients (downloadprogramma's) zullen de neppe data op een gegeven moment gaan herkennen en door de manier waarop torrents werken (duizenden gebruikers over de hele wereld verspreiden hetzelfde bestand) zal het onmogelijk zijn om de downloads geheel te stoppen. Daarnaast is het de vraag in hoeverre de hoge kosten worden gecompenseerd door het voorkomen van een mogelijk verlies door downloads.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!