Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pinnen wordt voorlopig niet duurder

27-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4022319.jpg
Pinnen wordt in Nederland voorlopig niet duurder. Banken en winkeliers hebben woensdag afgesproken dat de tarieven voor het betalen met een bankpas de komende vijf jaar niet zullen stijgen.
De afspraak hangt samen met de invoering van een nieuwe Europese standaard voor het betalingsverkeer, de Single Euro Payments Area (SEPA). De detailhandel, horeca en benzinestations vreesden dat die nieuwe standaard tot hogere kosten voor betalingstransacties zou leiden dan het relatief goedkope Nederlandse pinsysteem. Banken garanderen nu dat dit de komende vijf jaar niet zo zal zijn.
De banken en winkeliers beloofden elkaar verder dat de fraudegevoelige magneetstrip op bankpassen voor eind 2011 wordt vervangen door een veiliger chip. Dat is twee jaar vroeger dan eerder werd afgesproken. Banken stellen de komende vier jaar 24 miljoen euro beschikbaar om winkels en horecagelegenheden te compenseren voor de kosten die met deze versnelde invoering gepaard gaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!