Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Pindakaas light bomvol suiker uit schappen'

22-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pindakaas 930 x 520
De 'light pindakaas' met 30 procent minder vet maar wel ruim 450 procent méér suikers, verdwijnt uit de winkelschappen van een groot aantal supermarkten. Dat maakte voedselwaakhond foodwatch dinsdag bekend.
Huismerk
Volgens de organisatie hebben Plus, Deen, Coop, EMTE, Hoogvliet, Dirk en Dekamarkt aangegeven te stoppen met de verkoop van de betreffende huismerk pindakazen. Mogelijk komt er een nieuwe versie met een gezondere samenstelling. De fabrikanten hebben een deel van de 'vette' pinda’s vervangen door pure glucosestroop. Hierdoor gaat het vetpercentage weliswaar flink omlaag, maar schiet het suikergehalte omhoog tot meer dan een kwart van de hele pot: 27 gram per 100 gram.
Gouden Windei
Foodwatch had de pindakaas light genomineerd voor het Gouden Windei, de jaarlijkse prijs voor het meest misleidende product. De supermarkten die stoppen met de pindakaas zijn aangesloten bij de inkooporganisatie Superunie.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!