Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pinautomaten Rabobank zaterdag niet bijgevuld

27-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_rabobank_01.jpg
De geldautomaten van de Rabobank worden vanaf zaterdagochtend 06.00 uur tot nader order niet meer bijgevuld uit protest tegen de manier waarop geldtransporteur Brink's wil reorganiseren. Datzelfde geldt voor een deel van de pinautomaten van ABN AMRO. Dat hebben de vakorganisaties FNV en CNV vrijdagavond bekendgemaakt.
De vakbonden hadden al acties aangekondigd voor het weekeinde tussen kerst en oud en nieuw, maar hoe die er precies uit zouden zien was nog niet bekend. Brink's had tot en met kerstavond de tijd gekregen om met een goed sociaal plan te komen voor de circa zeshonderd werknemers die hun baan verliezen, maar bleef volgens de bonden in gebreke.
Lege automaten
De acties zullen volgens de bonden op termijn zorgen voor niet meer functionerende geldautomaten bij de klanten van Brink’s. ,,Er blijven echter nog voldoende automaten operationeel om het publiek van bankbiljetten te voorzien'', aldus actiecoördinator Leen van der List. ,,Wij zullen in samenspraak met Brink’s er voor zorgen dat de acties veilig verlopen en er geen maatschappelijke ontwrichting ontstaat.''
Overhevelen
Brink's snijdt in het personeelsbestand in verband met het verlies van zijn huidige grootste klant Rabobank, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Momenteel lopen er nog steeds gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink’s onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.
Terugtrekking
Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse geldtransporteur zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder.
Investeren
Het voormalige moederbedrijf was niet langer bereid om geld te investeren in Brink’s Nederland. De Nederlandse directie heeft toen bedongen dat de onderneming wordt losgemaakt van het moederbedrijf. Door de oprichting van de stichting en met de overdracht van de aandelen is dit verwezenlijkt, aldus de onderneming.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!