Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Piloten KLM dreigen met staking

13 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
klm logo 930
Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen. Piloten broeden op een staking als KLM niet voor vrijdag belooft hun werkdruk te verlichten. Dat blijkt uit een brief die de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) naar de eigen achterban heeft gestuurd, meldt De Telegraaf.

Verlichting werkdruk

Onduidelijk is wanneer de staking van start moet gaan als de luchtvaartmaatschappij geen gehoor geeft aan eisen. De piloten eisen verlichting van de werkdruk en meer salaris. De onderhandelingen zitten in een impasse sinds de leden van de VNV in mei een met de KLM gesloten cao-akkoord verwierpen. KLM erkent in een reactie dat de onderhandelingen zich ‘in een moeilijke fase’ bevinden.
Bij concurrent Ryanair werd vrijdag gestaakt. Daar zijn de afgelopen week de vakantieplannen van zo’n 55.000 reizigers in de war geschopt door een conflict tussen de piloten en de Ierse luchtvaartmaatschappij. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!