Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Piloten EasyJet blijven actievoeren

01-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
easyjet airbus 930x520
Nederlandse piloten van EasyJet gaan op korte termijn opnieuw staken om actie te voeren voor een betere cao. Dat liet pilotenvakbond VNV maandagochtend weten.
Uitvallende vluchten
De in Nederland gestationeerde vliegers van de budgetmaatschappij legden maandag tussen 6.00 en 10.00 uur het werk neer. Daardoor vielen de zes vluchten die easyJet in de vroege ochtend vanaf Schiphol laat vertrekken uit.
Vluchten vanuit andere landen naar Schiphol gingen wel door, evenals de vluchten die met die toestellen vervolgens vanaf de Nederlandse luchthaven worden gemaakt. In totaal kon daardoor ruim de helft van de vluchten normaal worden uitgevoerd.
Staken
De 72 EasyJet-piloten die Schiphol als thuisbasis hebben, staken voor het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen. Die acties gaan door totdat EasyJet bereid is aan de eisen tegemoet te komen, liet de VNV weten. Daarbij wees de bond op afspraken die het bedrijf heeft gemaakt met Franse piloten, die aanzienlijk beter zouden zijn dan wat de Nederlandse vliegers wordt geboden.
De VNV zal nieuwe acties hoogstens zes uur van tevoren aankondigen. Op die manier wil de bond voorkomen dat EasyJet piloten uit andere landen inzet om de staking te breken.
Teleurgesteld
EasyJet gaf in een verklaring aan teleurgesteld te zijn in de acties van de VNV. ,,Dit berokkent schade aan onze passagiers die via Schiphol reizen. We zijn extra teleurgesteld in deze onnodige acties omdat we al significante verbeteringen hebben bereikt in een eerlijke en marktconforme cao voor onze piloten." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

hidkees
hidkees2 aug. 2016 - 11:06

Dit komt door de steeds lagere prijzen voor vliegtickets bij dit soort maatschappijen. Een paar jaar geleden waren er televisie-uitzendingen over de wantoestanden bij Ryanair. Ik ga niet met die prijsvechters vliegen. Dan maar wat minder vaak op reis. Vaak gaat het ook om afstanden die goed per trein te doen zijn. Transavia lijkt mij nog wel betrouwbaar.

Ghandi
Ghandi1 aug. 2016 - 15:37

Wegens deze onverantwoorde situatie bij Easy Jet had ik in juni bij Transavia naar Napoli gevlogen anders mijn hele vakantie plannen ging fout!! Ik ben benieuwd wie gaat deze onverwachte kosten aan ons terugbetalen.Belachelijk!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!