Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pillen sneller toegelaten na juiste procedure

16-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen 930x520
Geneesmiddelen kunnen soms sneller beschikbaar komen voor de patiënt. Als medicijnonderzoekers zich strikter aan de regels voor registratie houden, kan dit de toelating van nieuwe medicijnen versnellen, blijkt volgens De Telegraaf uit ervaringen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Niet de juiste procedure

Het schort nogal eens aan het volgen van de juiste procedure rondom de toelating van nieuwe medicijnen, constateert het CBG in de krant. Vaak gaat het niet om grote farmaceuten, maar om groepjes wetenschappelijk onderzoekers of kleine bedrijven die de wettelijke en wetenschappelijke regels rond nieuwe medicamenten niet kennen en fout toepassen.

Hartstichting sluit overeenkomst met CBG

De Hartstichting in Den Haag sluit dinsdag als eerste gezondheidsorganisatie een overeenkomst met het CBG om hartonderzoekers hierin voortaan te begeleiden. Gemiddeld duurt het acht tot tien jaar eer een nieuw geneesmiddel ter registratie wordt aangeboden. Het CBG wijst erop dat medicijnen soms zelfs een jaar later op de markt komen dan strikt genomen nodig is. De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!