Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Phone House schrapt 200 banen

22-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_phonehouse.jpg
Nederlands grootste onafhankelijke telecomretailer Phone House schrapt 200 banen. Ook zullen 50 winkels worden samengevoegd, gesloten of afgestoten als gevolg van grote veranderingen in het klantgedrag. Dit maakte Phone House dinsdag bekend.
Samenwerken
De winkelketen heeft hier eerder op ingespeeld door samenwerkingsverbanden aan te gaan met onder andere Media Markt Saturn, Samsung en de Bijenkorf. Phone House gaat nu ook inzetten op een verdere integratie van de on- en offlineverkoopkanalen binnen de organisatie. Dit betekent onder meer een vergaande samenwerking met het onlinekanaal Typhone.
Shop-in-shop
Phone House heeft momenteel ruim 200 vestigingen in Nederland en shop-in-shops in onder andere Makro, Media Markt, Saturn en de Bijenkorf. Daarnaast exploiteert Phone House de winkels van Samsung en is zij online vertegenwoordigd met haar webwinkels phonehouse.nl en typhone.nl.
Evenwicht
,,Als grootste retailketen op het gebied van telecomproducten en -diensten hebben we jaren geleden de opkomst van het onlinekanaal al serieus genomen. Met het doorvoeren van deze stappen wordt de verhouding tussen offline en online winkelen meer in evenwicht gebracht'', zegt Eric-Jan Doorenbosch van Phone House Nederland. ,,Dat er hierdoor arbeidsplaatsen komen te vervallen en winkels samengaan of sluiten is hiervan een pijnlijk, maar logisch gevolg.''
'Er worden nog winkels geopend'
Over welke winkels zullen verdwijnen doet Phone House geen uitspraken. ,,Momenteel worden er nog steeds winkels geopend als onderdeel van de samenwerking met Media Markt en Saturn. Per saldo sluiten er uiteindelijk vijf winkels'', licht Doorenbosch toe.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!