Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Phishingmails Telecomproviders

10-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
674 keer bekeken
  •  
Telecom logo's

Uit naam van Vodafone, KPN, T-Mobile, en andere telecomproviders worden regelmatig phishingmails verstuurd. Meestal wordt er gevraagd om een openstaande factuur te betalen of om in te loggen. Trap hier niet in! Klik nooit op linkjes in dit soort nepmails, deel je gegevens niet en verwijder de mail uit je inbox. Twijfel je over de echtheid? Neem eerst contact op met je provider voordat je doorklikt, of andere stappen onderneemt. Ook een nepmail ontvangen? Stuur deze door naar: kassa-online@bnnvara.nl.

November 2021

Pas op voor een nepmail uit naam van KPN met de boodschap 'Herinnering: Uw laatste factuur.' Online criminelen zijn uit op je geld. Bekijk het voorbeeld:

nepmail kpn factuur

Juli 2021

Opgelet, uit naam van KPN en Vodafone gaan deze phishingmails rond over een 'update'. De boodschap is echter nep. Online criminelen lokken je naar een nagemaakte loginomgeving, om jouw geld en gegevens buit te maken. Trap er niet in, gooi de phishingmail weg. Bekijk de voorbeelden:

nep kpn vodafone update
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!