Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Peuk verliest verder terrein in horeca

12-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigarettenrook_03.jpg
In driekwart van de Nederlandse cafés waarvoor een rookverbod geldt is dit jaar inderdaad nog niet gerookt. Dat valt op te maken uit voorlopige cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), aldus het ministerie van Volksgezondheid zondag.
In het najaar van 2013 lieten de aanwezigen in 65 procent van de etablissementen waar roken niet mag de sigaret liggen. Toch waarschuwt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) voor teveel optimisme over het minder roken in de kroeg.
Kleine cafés
,,Als het wetsvoorstel dat het rookverbod in de hele horeca regelt, straks door de Tweede Kamer is, is er meer duidelijkheid. Dan mag er gewoon in geen enkel café meer gerookt worden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het dan ook niet meer gebeurt.'' Er is nu nog wel een uitzondering voor kleine cafés zonder personeel, maar er is een wet in de maak om roken ook daar te verbieden.
,,Elke verkoper van tabak zou zijn gezond verstand moeten gebruiken en zich in moeten zetten om tabak uit handen te houden van 18-minners'', aldus Van Rijn verder. ,,Die inzet zie je veel maar er zijn helaas ook tabaksverkopers die het niet zo nauw nemen met die norm. Zij worden nu extra stevig aangepakt.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!