Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Petitie voor veganistisch maal in onderwijs en zorginstellingen

10-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
vegan 1127
Iedereen in een zorg- en onderwijsinstelling of het ziekenhuis moet een volledig plantaardige maaltijd kunnen krijgen. Dat vraagt de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). De mogelijkheid om bijvoorbeeld in het ziekenhuis eten te krijgen dat past bij de levensovertuiging, is volgens de NVV een recht. Maar veganisten hebben nog vaak het nakijken, stelt de vereniging die daarom met een petitie komt voor een standaard-optie voor een plantaardig maal.
De NVV concludeert dat er te weinig veganistische maaltijden worden aangeboden. "We kennen vele bedroevende verhalen van veganisten die hun levensovertuiging opzij moesten zetten, omdat het ziekenhuis of zorghuis niet tegemoet kon komen aan hun voorkeur ", zegt Emile Dingemans, voorzitter van de vereniging. En anders moeten de veganistische patiënten familie of vrienden om geschikt eten vragen.

'Steeds meer mensen eten plantaardig'

De NVV vindt die situatie niet democratisch en ook "onacceptabel" omdat volgens haar steeds meer mensen plantaardig eten en de voordelen van plantaardig eten voor mens en milieu "evident" zijn. "We constateren dat de Nederlandse overheid te weinig anticipeert op de verschillende voedingspatronen van de inwoners van Nederland." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!