Kassa

Petitie 'Kassa en Radar NIET in de uitverkoop' massaal gesteund

17-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7418 keer bekeken
  •  
Amber petitie 1127
De petitie tegen de inperking van de zendtijd van Kassa (BNNVARA) en Radar (AVROTROS) door de NPO krijgt massale steun. De actie is zaterdag gestart door een betrokken kijker. Op maandagochtend was de petitie al door ruim 55.000 mensen ondertekend.
Kijker Peter Kunnen heeft de petitie online gezet omdat NPO wil snijden in het aantal uitzendingen van Radar en Kassa.

In het statement bij de petitie laat Peter Kunnen weten: "De NPO en de netmanagers staan totaal niet bij de impact van deze programma’s en hoeveel knellende zaken er bestaan waarin de burger zich niet begrepen of gehoord voelt. Al tientallen jaren houden KASSA en RADAR de vinger aan de pols. De programma’s ogen fris, worden vol passie en enthousiasme gemaakt - in het belang van de burger - en maken het verschil voor het individu én de grote groep. Hoezo halveren qua zendtijd?" 

Het plan van de NPO is om per 1 januari 2022 Kassa naar de maandagavond te verplaatsen en afwisselend uit te zenden met Radar. Geen 1,5 uur Kassa en Radar meer per week, maar slechts 45 minuten. Geen 37 uitzendingen meer in een seizoen voor Kassa, maar terug naar 20.

Via deze link is de petitie te ondertekenen.

Veel steunbetuigingen

De steun beperkt zich niet tot de digitale 'handtekeningen' onder de petitie. Op Twitter betuigen  programmamakers, programma's en (on)bekende Nederlanders hun steun aan de consumentenjournalistiek op NPO 1.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

olifant99
olifant9917 mei 2021 - 11:00

als Belgische kijker heb ik ook de petitie ondertekent. kijk al vanaf het begin naar kassa en radar, en vind het prachtige programma's. die mogen niet gekort worden. het aankaarten van allerhande problemen waarmee de burger geconfronteerd wordt verdient een plek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!