Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Persoonsgegevens van 450.000 mensen gelekt via loterijen

3 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
930 x 520 hacken privacy online
In een advertentie in verschillende dagbladen bieden de Nationale Goede Doelen Loterijen hun excuses aan aan de deelnemers van de aangesloten loterijen, vanwege een hack in het klantenbestand. Door het lek kon een hacker persoonsgegevens inzien. Het gaat om naam, adres en mogelijk telefoonnummer, mailadres en geboortedatum van ongeveer 450.000 deelnemers, zo zeggen de loterijen.  Eerder gingen de loterijen nog uit van 600.000 slachtoffers.
Lek bij leverancier
Het gaat niet om het klantenbestand van de loterijen zelf, maar om een datalek bij een van hun leveranciers, Open Offerte. Dat bedrijf bezorgt namens de loterijen brieven en prijzen. De hacker heeft de betreffende aangesloten loterijen gewaarschuwd. Het gaat om de BankGiro Loterij, de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij. Daarna is het computersysteem buiten werking gesteld, zo staat in de advertentie. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!