Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Personeelstekort in de zorg loopt snel terug

23-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg ziekenhuis 930
Het personeelstekort in de zorg loopt sneller terug dan verwacht. Het kabinet pompt veel geld in deze sector om het personeelstekort terug te dringen. Het aantal mensen dat de zorg verlaat neemt echter ook toe.
"Deze cijfers laten zien dat we op de goede weg zijn", aldus het ministerie van VWS. Dat verwacht in 2022 een tekort van 80.000 en mogelijk zelfs 55.000 medewerkers. Vorig jaar werd nog uitgegaan van een tekort van 100.000 tot 125.000.

Goede scholing

Volgens het CBS neemt het aantal zijinstromers en herintreders toe. Ook komen er meer afgestudeerden uit het zorgonderwijs. Woensdag melde VWS al dat er de afgelopen twee jaar 18.500 medewerkers in de verpleeghuiszorg bij waren gekomen.
Extra aandacht komt er voor scholing en goed werkgeverschap om de stijgende uitstroom te keren. In het derde kwartaal van 2018 nam de uitstroom met 6 procent toe vergeleken met een jaar eerder. Dat was een stijging met ongeveer 7000 mensen. Ook nam in diezelfde periode het ziekteverzuim licht toe. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!