Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Periode claims 'oorlogspolissen' mogelijk verlengd

4 mei 2009
  •  
leestijd 1 minuut
486067.jpg
De Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa heeft afgelopen jaar ruim een half miljoen euro uitgekeerd aan 872 nabestaanden van oorlogsslachtoffers. Dat blijkt maandag uit het jaarverslag over 2008.
Het afgelopen jaar kreeg de stichting 522 aanvragen; dat is een stijging ten opzichte van het jaar ervoor toen 435 aanvragen werden gedaan. De stichting keert geld uit aan nabestaanden van in de Tweede Wereldoorlog vervolgde joden die een levensverzekering hadden.
Eigenlijk zou de stichting tot 1 januari 2010 aanvragen in behandeling nemen. Maar omdat het aantal aanvragen nog zo groot is, wordt nu gekeken of die datum verlengd wordt, aldus directeur Henk van der Well.
Sinds het bestaan, eind 1999, tot eind 2008 heeft de stichting bijna 5,5 miljoen euro uitgekeerd op iets meer dan 1100 polissen aan ruim zevenduizend nabestaanden.
Wanneer polissen niet zijn uitgekeerd, krijgen nabestaanden nu de verzekerde waarde van de polis plus rente uitgekeerd. Volgens Van der Well is de pot nog niet leeg. ,,In het begin hebben we de meeste uitkeringen kunnen doen uit de renteopbrengsten van het fonds.'' Sinds de oprichting kwamen de meeste aanvragen uit Nederland (58 procent), Israël (17 procent) en Amerika (13 procent).
Bron: ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!