Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pepernoten rollen de winkels uit

08-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_pepernoten.jpg
De consumptie van pepernoten lijdt niet tot onder de discussie over het vermeende discriminatoire karakter van Zwarte Piet. Sinterklaas en zijn trouwe medewerkers zetten pas volgende week voet aan land, maar dat vormt voor liefhebbers van het strooigoed geen beletsel. Dat blijkt uit cijfers van marktleider Van Delft Biscuits uit Harderwijk.
Stijging
Vanaf begin september tot begin oktober verkochten winkels al voor 4,7 miljoen euro aan pepernoten. Dat is een stijging met 15 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ,,Dat is uitzonderlijk, gezien het mooie weer in de maand september'', zegt een woordvoerder van Van Delft. Als deze trend zich doorzet, komt de totale detailhandelsomzet in pepernoten dit seizoen (14 weken vanaf september) boven de ruim 20 miljoen euro van vorig jaar uit.
Verzamelnaam
Pepernoten is de verzamelnaam van verschillende soorten. De oud-Hollandse, met de zachte beet, en de kleine, harde kruidnoot worden nog altijd het meest verkocht. De laatste jaren winnen vooral de chocolade kruidnoten aan populariteit.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!