Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioenorganisaties klaar voor strijd

13-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioengroot_28.jpg
Organisaties van gepensioneerden bereiden zich voor op een langdurige politieke en juridische strijd tegen een ,,onwelvallig pensioenakkoord''. De Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG) heeft daarom de Stichting PensioenFatsoen opgericht. Dat heeft de NVOG woensdag bekendgemaakt.
De stichting krijgt voldoende middelen om deskundigen aan te trekken en juridische acties te voeren. Het overleg over het pensioenakkoord tussen het ministerie van Sociale Zaken, de vakbonden en de werkgevers ligt momenteel voor korte tijd stil. De NVOG heeft weinig vertrouwen in de plannen, ,,die achter de schermen worden ontwikkeld''. Volgens NVOG-voorzitter Martin van Rooijen zal de Stichting PensioenFatsoen een slecht pensioenakkoord tot en met de hoogste instantie aanvechten. ,,Wij vinden dat de energie beter gebruikt kan worden voor gezamenlijk overleg om de kenmerken van het Nederlandse pensioensysteem ook in de toekomst te behouden. Maar als het niet anders kan, zal een onacceptabel pensioenakkoord door ons worden bestreden.'' Bij de organisaties die deel uitmaken van de NVOG, zijn bijna 150.000 mensen aangesloten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!