Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Pensioenkortingen dreigen door coronavirus

2 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
geld pensioen fondsen 1127
De dreiging van pensioenkortingen is toegenomen. De Nederlandse pensioenfondsen hebben in februari een klap gekregen door de wereldwijde angst voor het nieuwe coronavirus. De financiële positie van de fondsen is aanzienlijk verslechterd.
De dekkingsgraad van de fondsen zakte met 6 procentpunt terug tot 95 procent gemiddeld, bericht het advies- en onderzoeksbureau Aon. Dit houdt in dat de pensioenfondsen voor iedere euro die ze in de toekomst aan pensioenen moeten uitkeren, gemiddeld slechts 95 eurocent in kas hebben.

'Slechtste beursweek sinds 2008'

Door onrust op de financiële markten deden de fondsen afgelopen maand minder goede zaken met hun beleggingen. De aandelenbeurzen kregen behoorlijke klappen. Vooral vorige week was het raak. Ongerustheid van beleggers sloeg om in paniek en dat zorgde voor de slechtste week op de aandelenbeurzen sinds 2008. Daarnaast was er bij beleggers sprake van een vlucht naar veilige havens, wat de rente deed dalen. Dat laatste is eveneens ongunstig voor de financiële positie van pensioenfondsen. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!