Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioeninformatie wordt toegankelijker

21-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stemmen.jpg
De pensioensector wil het huidige stuwmeer aan wettelijke communicatieverplichtingen terugbrengen tot een overzichtelijk, samenhangend minimum. De Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars ontwikkelen daarom samen Pensioen 1-2-3, een nieuw communicatie-instrument in drie lagen.
Drie lagen
Laag 1 geeft met eenvoudige iconen en korte teksten inzicht in de belangrijkste kenmerken van de eigen pensioenregeling. Per deelonderwerp is meer informatie beschikbaar in laag 2. Voor de echte liefhebber is er laag 3, met daarin alle ins en outs van de pensioenregeling. Deze nieuwe aanpak is door een testpanel inmiddels zeer positief beoordeeld. Pensioen 1-2-3 moet in 2014 de huidige startbrief vervangen en wellicht ook de toelichting op het uniform pensioenoverzicht (UPO). Vandaag, tijdens het jaarcongres van de Pensioenfederatie, overhandigden voorzitter Kick van der Pol van de Pensioenfederatie en directeur Harold Herbert van het Verbond van Verzekeraars het prototype van laag 1 van Pensioen 1-2-3, aan staatssecretaris Jetta Klijnsma van SZW.
Prioriteiten
Hoge prioriteit voor de Pensioenfederatie in 2013, is het wettelijk vastleggen dat de pensioenleeftijd in de toekomst kan meestijgen met de levensverwachting, zo stelde Van der Pol. Ook moeten de pensioencontracten compleet worden gemaakt: welk scenario geldt er als het slechter gaat én welk scenario als het juist beter gaat dan verwacht. De Pensioenfederatie wil in het nieuwe toetsingskader ruimte voor contracten met verschillende risicoprofielen en uiteenlopende indexeringsambities. In het huidige voorstel is die ruimte er niet. ANP/AD/Pensioenfederatie

Meer over:

pensioen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!