Kassa

Pensioenfondsen staan er weer iets beter voor

02-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
europa euro 930x520
De Nederlandse pensioenfondsen zijn er in september iets beter voor komen te staan, na een kleine terugval in augustus. De fondsen danken dit vooral aan de gestegen rente, waardoor de waarde van hun verplichtingen wat terugliep. Het vermogen van de fondsen bleef nagenoeg stabiel.

Gemiddelde dekkingsgraad gestegen

Volgens onderzoeksbureau Aon Hewitt steeg de gemiddelde dekkingsgraad in september van 106 naar 108 procent. Deze graadmeter laat zien in hoeverre fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen en is bijvoorbeeld belangrijk bij beslissingen over eventuele kortingen. In augustus was nog sprake van een daling van 107 naar 106 procent.
Commercieel directeur Frank Driessen van Aon Hewitt benadrukt dat fondsen er door de bank genomen een stuk beter voor staan dan een jaar geleden. ,,Maar er komen nog spannende maanden aan. Eventuele aanpassingen van het ECB-rentebeleid en de brexitonderhandelingen kunnen hun weerslag hebben op de rentemarkten. Pas dan zal blijken of ook de grote fondsen uit de gevarenzone kunnen komen'', aldus de deskundige.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!