Kassa

Pensioenfondsen herstellen door stijgende beurzen

01-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld pensioen fondsen 1127
De afgelopen maand is de financiële positie van Nederlandse pensioenfondsen wat hersteld na een stevige terugval een maand eerder. De stijgende aandelenkoersen hielpen daarbij een handje. Dat constateert advies- en onderzoeksbureau Aon in zijn maandelijkse pensioenthermometer.
In maart was de gemiddelde dekkingsgraad 85 procent, in april steeg dat naar 90 procent. Dit is bovendien de tijdelijk verlaagde grens waaronder kortingen op de pensioenen noodzakelijk worden aan het einde van het jaar. De rente ging daarentegen weer wat omlaag, wat weer slecht uitpakt voor de pensioenfondsen. 

Gevarenzone dekkingsgraad

Aon benadrukt dat de dekkingsgraad nog alle kanten op kan vanwege de schommelende beurzen. Dit betekent dat veel pensioenfondsen in de gevarenzone blijven, omdat het gepaard gaat met grote onzekerheid over de economische impact en de duur van de coronapandemie. 
De politiek in Den Haag heeft al meerdere malen gezegd dat het te vroeg is om nu al over een nieuwe tijdelijke maatregel voor de pensioenfondsen te spreken. Frank Driessen, directeur pensioenen bij Aon, zegt dat de druk op de politiek in het laatste kwartaal van dit jaar zal toenemen om kortingen te voorkomen en de rust in pensioenland te bewaren. Volgens hem is de vraag of in de rest van het jaar het herstel volgt dat nodig is om kortingen te voorkomen. ANP 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!