Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioenfondsen gaan er iets op vooruit

01-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
donatie euro 930x520
De financiële positie van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli iets verbeterd, na maanden stabiel te zijn geweest. De fondsen danken dit vooral aan de gestegen rente, waardoor de waarde van hun verplichtingen wat terugliep.
Gemiddelde dekkingsgraad
Volgens onderzoeksbureau Aon Hewitt steeg de gemiddelde dekkingsgraad in juli van 105 naar 107 procent. Deze graadmeter laat zien in hoeverre fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen en is bijvoorbeeld belangrijk bij beslissingen over eventuele kortingen.
Minimale vereisten
Nog altijd voldoet de financiële positie van veel fondsen nog niet aan het minimaal vereiste niveau. Hierdoor blijft het risico aanwezig dat er komende jaren nog ingrepen moeten volgen.
,,Vergeleken met een jaar geleden staan de fondsen er een stuk beter voor'', verklaart Frank Driessen, commercieel directeur bij Aon Hewitt. ,,Maar er komen nog spannende maanden aan. Eventuele aanpassingen van het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) en de onderhandelingen voor de brexit kunnen hun weerslag hebben op de rentemarkten. Pas dan zal blijken of ook de grote fondsen uit de gevarenzone kunnen komen.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!