Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioenfonds verfindustrie: korten in 2011

03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioengroot_12.jpg
Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Verf- en Drukinktindustrie wil in 2011 korten op de pensioenaanspraken met 5,9 procent. Dat heeft het fonds woensdag bekendgemaakt.
Het pensioenfonds wil verder een versnelde premieverhoging voor werkgevers in 2011 met 1 procent. Daarnaast wil het fonds de kleine pensioenen afkopen, waardoor er minder deelnemers zijn en de administratiekosten omlaaggaan. De voorgenomen herstelmaatregelen zijn nodig om de financiële positie van het fonds te verbeteren.
De Nederlandsche Bank (DNB) moet nog wel een oordeel geven over het voorgenomen besluit. Het bestuur van het fonds stelt na het oordeel van DNB op 25 november de maatregelen definitief vast.
Bij die beslissing wordt volgens het pensioenfonds rekening gehouden met de belangen van alle werknemers, ex-werknemers, gepensioneerden en nabestaanden.
Voor werknemers die eerder pensioen hebben opgebouwd bij Nationale Nederlanden geldt een andere regeling, waarover ze apart worden geïnformeerd.
Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Verf- en Drukinktindustrie heeft in totaal 11.343 (ex-)deelnemers en gepensioneerden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!