Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioenfonds ABP komt met schaderegeling vanwege pensioennabetaling

04-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1550 keer bekeken
  •  
abp vroegpensioen 1127

ABP-gepensioneerden ontvingen jarenlang te weinig pensioen, zonder dat ze dit wisten. Vanwege dit debacle komt pensioenfonds ABP nu met een unieke schaderegeling. 7.500 gepensioneerden krijgen binnenkort een schadevergoedingsvoorstel. Dat meldt het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX.

MAX Ombudsman Rogier de Haan toonde vorig jaar aan dat ABP-gepensioneerden jarenlang een te laag pensioen kregen. Het pensioenfonds trok daarom bijna 200 miljoen euro uit voor ongeveer 15.000 gepensioneerden. De gepensioneerden raakten echter hun huur- en zorgtoeslag kwijt door de forse nabetalingen, met als gevolg dat ze te maken kregen met enorme belastingaanslagen. Van de nabetaling bleef vaak minder pensioen over dan wanneer ABP de aanvulling op tijd zou hebben uitbetaald.

Duizenden ABP-gepensioneerden

Als de eerste lichting gepensioneerden een schaderegeling hebben getroffen, kunnen nog eens duizenden ABP-gepensioneerden zo'n voorstel tegemoet zien. Het is volgens Meldpunt het eerste pensioenfonds dat een gemaakte fout op deze manier rechtzet.

Rekenmethode

Gedupeerden die een nabetaling hebben ontvangen, hoeven zelf niets te doen. Ze ontvangen vanzelf een brief waarin staat of ze volgens de rekenmethode van ABP schade lijden door de nabetaling. Er hoeft geen inkomstenbelasting te betalen en het heeft geen invloed op toeslagen, omdat het om een netto schadevergoeding gaat. Hoe de afhandeling precies gaat, is te lezen op deze pagina van Meldpunt.

Bron: Meldpunt/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!