Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Pensioenen ABP niet hoger, premie wel

22 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ABP logo pensioenfonds 930
Ambtenarenfonds ABP kan de pensioenen in 2019 niet laten meegroeien met de inflatie, oftewel de gemiddelde prijsontwikkeling. De financiële positie van het fonds is daarvoor niet toereikend. De pensioenpremie voor deelnemers van het grootste pensioenfonds van Nederland gaat wel verder omhoog.
Het besluit van het ABP-bestuur komt niet onverwacht. Het fonds waarschuwt al langer dat de pensioenen komende jaren waarschijnlijk niet omhoog kunnen. Deze week nog uitte voorzitter Corien Wortmann-Kool daarom haar ongenoegen over het mislukken van het Haagse overleg over een nieuw pensioenstelsel. ,,Want wij kunnen niet meer uitleggen aan onze deelnemers dat de pensioenen nog jaren op de nullijn blijven staan en misschien nog wel verlaagd moeten worden'', verklaarde de pensioenfondsbaas.

Premie hoger

De pensioenpremie stijgt in lijn met eerdere prognoses naar 24,9 procent, van 22,9 procent dit jaar. Werkgevers nemen verreweg het grootste deel van de premie voor hun rekening. Voor een werknemer die met een maandinkomen van 3500 euro bruto pensioen opbouwt bij ABP, betekent de verandering dat hij in 2019 ongeveer 11 euro netto per maand meer kwijt is. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat23 nov 2018 - 13:24

Hoe je het verhaal ook draait of keert de leugen in deze regeert. We praten alleen maar over papier tijgeren en niet over reële waarheid. Met dank aan de politiek wordt er alleen maar gerekend met een veel te hoge fictieve rentebepaling net als m.b.t. de rente op spaargeld door de belastingdienst. Tevens bestaat het zo genaamde werkgeversdeel ook alleen maar in naam op papier. Deze afdracht maakt gewoon deel uit van het loon van de werknemer en wordt in die zin dan ook door hem betaald. We praten m.b.t. het pensioenstelsel dan ook alleen maar over een volstrekt ongeloofwaardige dekmantel om de stelselmatige diefstal op hoog niveau te verdoezelen. Het werkelijke verhaal hierachter komt in de toekomst binnen het Europees parlement nog wel naar boven in relatie tot onze afdracht en onze staatsschuld.