Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioenbelegger APG sluit deal in China

28-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_geldverdelen
APG, de grootste pensioenbelegger van Nederland, gaat samenwerken met de Chinese vermogensbeheerder E Fund Management. Daarover hebben beide partijen een overeenkomst gesloten.
APG zal met de Chinezen kennis en ervaring delen op het gebied van beleggen met pensioengeld. Naar verwachting gaat de Chinese pensioenmarkt de komende jaren namelijk flink groeien. De Nederlandse uitvoerder van onder meer de pensioenen van ambtenarenfonds ABP krijgt daar informatie over de Chinese binnenlandse kapitaalmarkt voor terug. Ook opent de deal voor APG deuren naar partners van E Fund.
De Chinese beleggingsmarkt is voor buitenlandse beleggers nu zo goed als niet toegankelijk, maar het ziet er wel naar uit dat hier binnenkort verandering in gaat komen. ,,Als wereldwijde belegger wil APG graag vooraan staan als dit gebeurt'', aldus het bedrijf, dat geen financiële details van de deal bekend heeft gemaakt. ANP

Meer over:

apg, pensioen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!