Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Pensioen kan omhoog bij soepelere regels'

2 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_pensioen
 Pensioenfondsen kunnen veel hogere pensioenen betalen als de politiek de strenge financiële regels versoepelt. Dat stelde Peter Borgdorff, directeur van het pensioenfonds voor de zorg PFZW, dinsdag in een interview met het AD. "De buffers, dat is dood geld, dat we niet kunnen uitkeren.’’  Door de lage rente en malaise op de beurzen zijn de meeste pensioenfondsen in financiële problemen gekomen.
Korting op pensioen
Voor volgend jaar dreigen daarom opnieuw kortingen op de pensioenen. "Pensioenfondsen verkopen nog steeds de illusie dat een pensioen gegarandeerd is, terwijl dat niet zo is'', waarschuwt Borgdorff. Hij pleit ervoor het pensioenstelsel op de schop te nemen. "We moeten af van de garantie. Dan zijn we ook meteen af van de discussie over buffers en dekkingsgraden. Dan kunnen we de buffer voor een deel uitkeren. Dan krijgen mensen een hoger pensioen.’’ ANP/AD

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!