Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Peiling: Veel Nederlanders zetten verwarming uit om te besparen

05-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
26534 keer bekeken
  •  
cv verwarming warm kou 1127

Bijna de helft van de Nederlanders bespaart op kosten door de verwarming niet aan te zetten, ook nu de temperatuur buiten daalt. Dat meldt onderzoeksbureau Ipsos. Bovendien blijven mensen zich zorgen maken over de gestegen kosten als gevolg van de hoge inflatie, ondanks maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd.

Vooral Nederlanders met een laag- of middeninkomen proberen op de energierekening te besparen, zien de onderzoekers van Ipsos. 

Het onderzoeksbureau sluit niet uit dat een deel van de bespaarders op een andere manier het huis verwarmt, bijvoorbeeld met elektrische verwarming of houtkachels.

“Besparen op energiekosten al langer een trend”

Ipsos zegt dat besparen op verwarmings- en energiekosten al langer een trend is. Sinds september zou ongeveer 70 procent van de Nederlanders de verwarming hierom lager hebben gezet. 

Vanaf die tijd waren de temperaturen vrij zacht, maar ook nu het kouder wordt "zetten besparende Nederlanders tot nu toe stug door", aldus het onderzoeksbureau.

Meepraten over het onderwerp? Stem op onze Twitter poll en laat ons weten of en hoe jij bespaart.

Tekst gaat door onder de tweet

“Prijsplafond neemt zorgen bij mensen niet weg”

Het prijsplafond op energie gaat gelden vanaf het nieuwe jaar. Huishoudens betalen vanaf dat moment een lager tarief voor elektriciteit en gas tot een bepaalde verbruikshoeveelheid. Maar die maatregel neemt de zorgen bij mensen niet meteen weg, aldus Ipsos. 

Zo geeft slechts een kwart van de Nederlanders aan door de invoering van het prijsplafond minder zorgen te hebben. Bij vier op de tien mensen blijven de zorgen over een hoge energierekening bestaan. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

Jpvw
Jpvw13 dec. 2022 - 6:35

Geen kachel, geen cv,geen douche aan. Slechts 1 waterkoker gebruiken en daarmee aan de wasbak haren en lichaam wassen. Werkt uitstekend terug naar de jaren 60. Ook hieraan raakt je gewend!! We waren verwend en het kan gewoon minder!

ricardomyto
ricardomyto10 dec. 2022 - 21:47

Waarom in Duitsland goedkoper als hier ..12 cent gas .en

Romeo164
Romeo16410 dec. 2022 - 14:41

Ik wil wel Russisch gas , geen probleem mee. Wel met clown zelenski.

DigitalRies
DigitalRies7 dec. 2022 - 10:39

Ik zet de CV alleen nog aan om even te douchen. Daarna gaat 'ie weer uit. Ik heb een paar petroleum kachels (laserkachels) gekocht die ik per kamer waar ik aanwezig ben gebruik wanneer nodig. Dat scheelt stukken op de nieuwe tarieven voor gas. De investering van de kachels krijg ik er op termijn wel uit. De slaapkamer koelt op dit moment wel tot 11 graden af maar een elektrische deken blijkt daarvoor de oplossing.

CPV
CPV5 dec. 2022 - 19:01

Raar verhaal: Dat de helft van de Nederlanders de verwarming niet meer aan zet, geloof ik niet. Daarnaast heeft 70% de verwarming lager gezet. Dan gok ik nog dat zo'n 30% de verwarming net zo laat draaien als vorig jaar. Bij elkaar hebben we dan 150% van de Nederlanders te pakken. Tijd voor een cursus Statistiek voor Beginners?

doris_dordt
doris_dordt5 dec. 2022 - 18:12

Deze reactie is verwijderd

2 Reacties
JannyBoe
JannyBoe6 dec. 2022 - 7:33

En daarmee sabelt u een van de belangrijkste en dapperste mannen in de wereld neer. Chique hoor...

bemoei-al -
bemoei-al -6 dec. 2022 - 14:28

Ga je schamen! Poetin is de clown. IT, de horror clown.

manus59
manus595 dec. 2022 - 15:49

Mijn echtgenote zet de kachel lekker aan als ik het merk draai ik hem weer lager...lache hoor!

mahadma
mahadma5 dec. 2022 - 14:07

Ik heb slecht 1 ochtend de cv aangezet met een klokje op 25 minuten en weer uit. Heb niet voor niets truien enz.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!