Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pechtold: onzekerheid in zorg onverteerbaar

17-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_41.jpg
Dat mensen met een persoonlijk zorgbudget na het sneuvelen van het zorgplan in de Senaat niet weten waar ze aan toe zijn, ,,is onverteerbaar''. D66-leider Alexander Pechtold zei dat dinsdag in een reactie op het feit dat het wetsvoorstel van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in de Senaat is weggestemd.
Extra stijging
Pechtold voorspelt ook dat de zorgpolissen nu extra gaan stijgen. Hij noemde de tegenstem van drie PvdA'ers onverwacht, maar vertrouwt erop dat het kabinet snel met een oplossing komt.
Akkoord over de zorgplannen
D66 was met ChristenUnie en de SGP een van de drie oppositiepartijen die al in een vroeg stadium met Schippers en de regeringspartijen VVD en PvdA een akkoord sloten over de zorgplannen van Schippers. Pechtold wil zeker betrokken worden bij een alternatief plan of een 'reparatiewet'.
SGP-leider Kees van der Staaij, ook een van de voorstanders van de plannen van Schippers, stelt dat het altijd problematisch is als een belangrijk wetsvoorstel het niet haalt. ,,Wij hebben veel vragen over de gevolgen hiervan.'' ANP

Meer over:

d66, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!