Kassa

Patiëntenorganisaties maken zich zorgen om verantwoord wisselen medicijnen

07-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen 1127
Apothekers en zorgverzekeraars weigeren volgens diverse patiëntenorganisaties om goede afspraken te maken hoe patiënten op een goede manier kunnen overstappen naar een ander merk van hun vertrouwde medicijn. De zorgverzekeraars en apothekers willen volgens de organisaties ondanks langdurig overleg het akkoord 'Verantwoord Wisselen' niet tekenen.
Volgens de patiëntenorganisaties zijn miljoenen patiënten de dupe van dit besluit, want uit eerder onderzoek van de veertien patiëntenorganisaties blijkt dat 1 miljoen mensen met een chronische aandoening jaarlijks zonder medische reden worden omgezet op een ander medicijn. Dit wisselen heeft grote impact voor veel patiënten, zoals gezondheidsproblemen, extra onderzoek, angst en onzekerheid en verkeerd gebruik. Een op de drie mensen voelt zich zieker of ongezonder na zo’n gedwongen medicijnwissel, aldus de organisaties.
Ze vinden deze keuze onacceptabel en vinden dat minister Bruins van Medische Zorg nu in actie moet komen, zodat patiënten zonder strijd het juiste medicijn meekrijgen. ANP

Meer over:

medicijnen, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Clement123
Clement1238 feb. 2020 - 19:35

de goede medicijnen niet leveren alleen b kwaliteit die niet werken 

Dinico
Dinico8 feb. 2020 - 19:29

Wie zei toen ook weer dat "we" er allemaal op vooruit zouden gaan met de markt werking?Een ander merk medicijn mee gekregen en ziek worden van andere oplosstoffen.De oplossing was een medicijn erbij ivm de oplosstoffen.De gekregen medicijnen terug.De vertrouwde medicijnen weer mee.KIJK : dat is geld verdienen. 1 medicijn nodig en er 3 verkopen .

betty kaminskas
betty kaminskas7 feb. 2020 - 15:01

Ook iedere meer en andere bijwerkingen. De verzekeraars moeten zich doodschamen om zo met zieke mensen om te gaan. Alles voor de heilige Euro, een mens is niet meer belangrijk!!!

Lwolfs
Lwolfs7 feb. 2020 - 10:34

Ongelooflijk dat apothekers en zorgverzekeraars hun kop in het zand steken, en patiënten in de kou laten staan. Schandalig dat deze prutsers beslissen over het welzijn van zoveel hulpbehoevende mensen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!