Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!

Patat wordt minder ongezond

17-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eten.jpg
De producenten van vaste frituurvetten brengen het gehalte aan transvetzuren in vaste frituurvetten voor de horeca terug. Per 1 januari 2011 mag het gehalte niet meer zijn dan 10 procent en per 1 januari 2012 hoogstens 5 procent. Dat meldt het Productschap MVO (Margarine, Vetten en Oliën).
Transvetzuren verhogen evenals verzadigde vetzuren het cholesterolgehalte in het lichaam en vergroten daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Bij het verlagen van het transvetzuurgehalte wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijk percentage aan onverzadigd vet in frituurvetten. Dat verlaagt juist het cholesterolgehalte en vermindert dus de kans op hart- en vaatziekten.
ANP

Meer over:

eten, diginieuws
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor