Kassa

Transavia schendt rechten passagier vanwege schrappen van vluchten

24-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1828 keer bekeken
  •  
1127Transavia

Transavia overtreedt de Europese regels omdat zij vanwege drukte op Schiphol vluchten annuleren, zegt de Consumentenbond. Ze wijzen erop dat de luchtvaartmaatschappij geen keuze biedt om geld terug te krijgen of een andere vlucht te kiezen.

Woensdag kondigde Transavia aan zo’n 240 vluchten vanaf Schiphol tussen 7 juli en 14 augustus te schrappen. Daardoor werden ruim 13.000 boekingen getroffen. Voor zeventig procent daarvan is er een vervangende vlucht in de plaats gekomen. Bij de overige dertig procent is het ticket geannuleerd. 

Alternatieve vlucht niet beschikbaar

Een alternatieve vlucht is volgens de website van Transavia voor sommigen niet beschikbaar, geeft de Consumentenbond aan. Deze mensen kregen maar twee opties: geld terug of een vlucht na de zomer. Hiermee schiet de vliegmaatschappij tekort. De maatschappij zou ze de keuze moeten bieden tussen geld terug óf een andere vlucht op dezelfde dag óf een vlucht op een dag die de passagier kiest, aldus de bond.

Desnoods via een andere maatschappij

"Transavia zegt dat het niet iedereen een vervangende vlucht kan bieden. Maar het informeert zijn klanten niet over de mogelijkheid om zelf een andere vlucht voor te stellen, desnoods van een andere maatschappij", zegt Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar. Dat laatste kan volgens haar voor veel consumenten nog een uitkomst zijn om toch op hun vakantiebestemming te komen.

Te weinig bemanning

De Consumentenbond wijst er daarnaast op dat Transavia ook vluchten schrapt omdat er te weinig bemanning is. "Als dat binnen twee weken voor vertrek gebeurt, hebben passagiers recht op een financiële vergoeding. En als ze al op reis zijn of op de luchthaven staan, ook op verzorging. Maar Transavia verzwijgt die rechten ook."

Bron: ANP/Consumentenbond

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

keesera
keesera24 jun. 2022 - 11:12

Transavia….óók van KLM, ons nationale (gebakken lucht)schip van bijleg waar wij ons als belastingbetaler al jarenlang ‘blauw’ aan betalen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!